Sluit

Hoe veelzijdig wil je zijn?
 

Hoe veelzijdig wil je zijn?

Hoe verleidelijk wil je zijn?

logo
T (0183) 30 11 22
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

CaseOverzicht cases >

Opdrachtgever | IVVD

Inzichten belangrijker dan respons

IVVD is een onafhankelijk kennisplatform én innovatieve opleidingspartner in de vastgoedmarkt. Een crossmediaal kennisplatform moeten we eigenlijk zeggen. En dat is nieuw. ECC werd ingeschakeld voor de allereerste promotiecampagne daarvoor.

Die promotiecampagne stond zelf natuurlijk ook helemaal in het teken van crossmedia. De opdracht voor ECC was simpel: promoot drie gratis webinars en e-learning bij drie verschillende doelgroepen. Om kosteloos voor dit aanbod in aanmerking te komen, werd van iedere doelgroep een andere actie gevraagd. Die actie, de tegenprestatie zo gezegd, varieerde van een aanmelding voor de nieuwsbrief, het abonneren op het nieuw gelanceerde informatiemagazine ‘Vastgoedsturing’ of het updaten van de persoonsgegevens.

ECC verzorgde een maatwerk crossmedia campagne en prognosticeerde de te verwachten respons per doelgroep. Dankzij een multi channel en multi touch aanpak en door waar mogelijk print en online te combineren, waren de conversiecijfers prima in orde. Iedere doelgroep werd naar een speciale, persoonlijke webpagina geleid en daar kon de gevraagde actie voltooid worden door de respondenten. Daarvan abonneerde 65% zich op de nieuwsbrief, 71% paste zijn of haar gegevens aan en 5% abonneerde zich op het (betaalde) informatiemagazine.

Wim Fieggen van IVVD: ‘De belangrijkste campagneonderdelen hebben ruimschoots aan onze verwachtingen voldaan. Jammer was wel dat bij één subdoelgroep de resultaten anders waren dan vooraf gedacht, maar ECC kwam wél met hele belangrijke inzichten. Dat is heel belangrijk voor ons. We begrijpen die subdoelgroep nu namelijk veel beter en kunnen bij de volgende marketingactie nog beter inspelen op hun behoefte. Soms zijn inzichten belangrijker dan respons.’

IVVD heet voluit Instituut Voor Vastgoed & Duurzaamheid. Meer informatie over deze organisatie vindt u hier. IVVD heeft gebruik gemaakt van de ECC-disciplines to create en to market.

Kenmerken case

Doel: Crossmediaal kennisplatform promoten.
Resultaat: Gemiddeld 47% conversie op de persoonlijke webpagina, database automatisch verrijkt met kwalitatief hoogwaardige opt-in e-mailadressen, 66 aanmeldingen voor webinars, nieuwe inzichten voor betere segmentatie en effectievere marktingacties in de toekomst.
Pluspunt: Aanpak op maat, creatieve uitvoering, coördinatie en crossmediatechniek door ECC. Alle campagneonderdelen gepersonaliseerd per doelgroep, inclusief de webpagina’s.
Onderdelen: Multi touch en multi channel crossmediacampagne met o.a. gepersonaliseerde Direct Mail, conversiegerichte landingspagina’s (persoonlijke webpagina’s), reminders per post en per e-mail, e-mailnotificaties naar opvolgteam IVVD.
 

 

Vergelijkbare cases

Bovengemiddelde respons ‘koude lijst’

Plaka Nederland uit Zoetermeer levert een uitgebreid productenpakket aan de Nederlandse bouwindustrie. Akoestiek is daarbij al ruim 40...

Met crossmedia eenvoudig inspelen op customer journey

Niet iedere organisatie heeft de nieuwste crossmedia-technieken in huis, daar is het simpelweg te kostbaar en te complex voor. Daarom...

Reality check met ECC marketingtool

Reden tot feest bij Dubbeldam Groep door het 50-jarig bestaan en de opening van een nieuw pand. Dit gaat het bedrijf vieren met haar...

Crossmedia is veelzijdig als vlinders

Ontvang een gratis vlinderparaplu >