Sluit

Hoe kleurrijk wil je zijn?
 

Hoe kleurrijk wil je zijn?

Hoe verleidelijk wil je zijn?

logo
T (0183) 30 11 22
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

CaseOverzicht cases >

Opdrachtgever | Dordrecht Marketing

E-mailmarketing van ECC onderdeel van succesvolle Dordrecht Marketing campagne

Onze opdrachtgever Dordrecht Marketing verzorgt de citymarketing van de stad (en regio) Dordrecht. Ook heeft zij, in een samenwerkingsverband met onder andere provincie Zuid-Holland, een speciale website gelanceerd voor de Waterdriehoek. Dit nieuwe initiatief moet ervoor zorgen dat de regio van watericonen als Kinderdijk, Biesbosch en Dordrecht, toegankelijker, aantrekkelijker en bekender wordt onder toeristen. Vooral het vervoer over water staat hierbij centraal.

Aan Dordrecht Marketing de opdracht om met name aan gemeenten en ondernemers de vele kansen en mogelijkheden die de Waterdriehoek biedt, bekend te maken. Informatie aan hen beschikbaar stellen, is dan stap één. Daartoe werd in september een nieuwe website gelanceerd, als onderdeel van een groots evenement met de naam “Waterdragers gezocht”.

Dordrecht Marketing is prima in staat een dergelijk concept van A tot Z raak te laten zijn. Alle benodigde expertise heeft zij in eigen huis. Ook het traject voor het uitnodigen van relaties voor het evenement had zij in eigen beheer. Wel werd de samenwerking met ECC gezocht voor de optimale verbinding tussen de gedrukte uitnodiging per post én de follow up daarvan via online kanalen.

‘Het was voor ons heel belangrijk dat er zoveel mogelijk belangstellenden naar “Waterdragers gezocht” zouden komen, zodat we het verhaal over Waterdriehoek zo breed en goed mogelijk konden presenteren. Een dergelijk project vraagt om een dialoog, door met elkaar in gesprek te zijn, kom je verder’, zegt Danny den Braber van Dordrecht Marketing. ‘Omdat ECC heel sterk is in het combineren van offline en online, zijn we met hen in gesprek gegaan. Het resulteerde in een aanpak waarbij wijzelf een gedrukte uitnodiging per post verstuurden naar 300 genodigden en waarbij ECC zorgde voor de perfecte en zeer persoonlijke follow up met hun ECC marketingtool.’

De ECC marketingtool maakt gebruik van de versterkende werking die print en e-mail op elkaar hebben. De uitnodiging per post werd opgevolgd door een drietal vriendelijke reminders per e-mail. De eerste reminder zorgde direct al voor een verdubbeling in de aanmeldingen. Ook de tweede en derde reminder lieten het aanmeldpercentage nog eens extra stijgen. De persoonlijke en goed doordachte campagnes van ECC resulteren altijd in klinkende resultaten. Oók voor Dordrecht Marketing is dit het geval. Een hoog ‘open percentage’, positieve respons, conversie én een hoog bezoekersaantal zijn daar de bewijzen van.

Waterdriehoek is gezamenlijk gestart door de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Dordrecht, Alblasserdam en Molenwaard, de regio Drechtsteden, de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, Parkschap de Biesbosch, Waterbus, VVV Zuid-Holland-Zuid en Dordrecht Marketing.
Meer info: www.watericonen.nl

 

Kenmerken case

Doel: hoge opkomst bij evenement “Waterdragers gezocht”
Resultaat: bezoekersaantal conform prognose, 60% 'e-mail open' versus gemiddeld 35%, 20% positieve respons, 15% conversie.
Pluspunt: ECC maatwerk als onderdeel omvangrijke campagne, meetbaarheid, ECC verbindt print met online, acties voor opvolging gaan automatisch, klant hoeft niet zelf bij te houden wie nog reminders moet ontvangen en wie zich al aangemeld heeft.
Onderdelen: multi-touch e-mailing met aanmeldfunctionaliteit, persoonlijke e-mails als automatische reminders met goede ‘call to action’ en onderwerpregel.
 

Vergelijkbare cases

Torenhoge respons door verrassende crossmedia campagne

Bij drukkerij Tuijtel is het traditie jaarlijks een schenking te doen aan een goed doel. Maar hoe communiceer je daarover naar je...

Metagro: ‘Dankzij ECC drukbezochtste vakbeurs ooit’

Wanneer je als specialisme hebt het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige besturingscabines, omkastingen en containers voor de...

Bovengemiddelde respons ‘koude lijst’

Plaka Nederland uit Zoetermeer levert een uitgebreid productenpakket aan de Nederlandse bouwindustrie. Akoestiek is daarbij al ruim 40...

Geautomatiseerde marketing

Crossmedia is veelzijdig als vlinders

Ontvang een gratis vlinderparaplu >