Sluit

Hoe gevarieerd wil je zijn?
 

Hoe gevarieerd wil je zijn?

Hoe verleidelijk wil je zijn?

logo
T (0183) 30 11 22
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

CaseOverzicht cases >

Opdrachtgever | Plaswijckpark

Crossmedia heeft marketingmanagers met lef nodig

Wij merken dat veel organisaties aarzelen om te starten met een crossmediacampagne. Waarom? ‘We houden graag vast aan het oude vertrouwde’, horen we dan. Toch is een traditionele mailing tegenwoordig écht niet meer effectief. Hoogste tijd om van tactiek te veranderen.

Crossmedia vraagt om marketingmanagers met léf. Een schoolvoorbeeld daarvan is Mariëlle Olde-Bijvank, marketingmanager van Plaswijckpark. Vorig jaar startte ze met ‘scholenmailing 2.0’. ‘Dankzij de creatieve crossmediacampagne van ECC noteerden wij niet alleen meer boekingen. Wij kregen ook een veel beter beeld van het gedrag van onze doelgroep’, zegt Olde-Bijvank.

Dat gedrag brengt ECC in kaart door crossmedia-elementen aan de traditionele mailing toe te voegen. Zo ‘verrijken’ wij de database met bijvoorbeeld contactgegevens of met voorkeuren van de doelgroep. Aan de hand van die voorkeuren, kan de doelgroep steeds gerichter worden benaderd; persoonlijker en relevanter. En íedere database, groot of klein, compleet of incompleet, is geschikt om te starten met crossmedia. Het enige wat echt nodig is, is lef.

Dit jaar mocht ECC ook met de verrijkte database van Plaswijckpark aan de slag. Ook dit keer was het doel: zo veel mogelijk basisscholen een schoolreis laten boeken in het familie- en attractiepark. Dankzij het nu aanwezige gedragsprofiel van de doelgroep, was betere segmentatie mogelijk én ook een relevantere boodschap. Dat leverde vanzelfsprekend nog mooiere resultaten op dan de vorige campagne. De respons was ruim 200% hoger en de conversie 60% hoger.

Dit is wat we bedoelen met: verander van tactiek en de resultaten volgen vanzelf. Het bewijst dat de traditionele mailingen niet meer van deze tijd zijn. Want nieuwe elementen als het herhalen van de boodschap, personaliseren, het gebruik van landingspagina’s, het combineren van online en offline zonder handmatig gedoe en de database verrijken, zijn onmisbaar geworden.

‘Aan iedereen die nog twijfelt over crossmedia, kan ik het advies van ECC onderschrijven: gewoon starten! ECC heeft volgens ons een hele goede crossmedia aanpak. Onze database wordt steeds beter en daardoor de campagne relevanter en effectiever. Koudwatervrees is echt niet nodig,’ besluit Olde-Bijvank.
 

Kenmerken case

Doel: Voorgaande crossmediacampagne overtreffen door in te spelen op gedragsprofielen.
Resultaat: Respons 200% hoger en conversie 60% hoger t.o.v. vorige crossmediacampagne.
Pluspunten: Marketingondersteuning op maat. Dankzij gedragsprofielen vorige campagne, gerichtere promotie aan doelgroep. Goed gedrag wordt beloond: scholen die regelmatig een arrangement boeken, krijgen meer korting. Sterke call to action.
Onderdelen: Marketingadvies, creatief concept met crossmediatechniek op maat, Direct Mail, online magazine.
 

Vergelijkbare cases

Met crossmedia eenvoudig inspelen op customer journey

Niet iedere organisatie heeft de nieuwste crossmedia-technieken in huis, daar is het simpelweg te kostbaar en te complex voor. Daarom...

Bovengemiddelde respons ‘koude lijst’

Plaka Nederland uit Zoetermeer levert een uitgebreid productenpakket aan de Nederlandse bouwindustrie. Akoestiek is daarbij al ruim 40...

Grote belangstelling voor vakevent dankzij crossmedia campagne

Hoe krijg je oud-cursisten en andere HRM en payroll professionals vanachter hun bureau naar een praktijkdag? Dat is een terugkerende...

Crossmedia is veelzijdig als vlinders

Ontvang een gratis vlinderparaplu >