Sluit

Hoe veelzijdig wil je zijn?
 

Hoe veelzijdig wil je zijn?

Hoe verleidelijk wil je zijn?

logo
T (0183) 30 11 22
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

CaseOverzicht cases >

Opdrachtgever | Ford Wensveen

Crossmedia: succesvol van scherm naar showroom

De nieuwe Ford Fiesta is er. “Dat moet gevierd worden!”, dacht Nico Treure van Ford Wensveen in Alblasserdam. “Het wordt tijd om weer eens écht een punt te maken van een introductie.

Maar hoe bereik ik mijn doelgroep tegenwoordig? En hoe krijgen we geïnteresseerden ván het scherm náár de showroom?”. De crossmedia experts van ECC vertaalden dit marketingvraagstuk naar een campagne die print en online combineerde. Met succes!

Het is úw feestje

Met ‘U bepaalt hoe we het vieren. Het is úw feestje!’ kwam het creatieve team van ECC met een origineel thema. Het paste perfect bij de identiteit van de klant (verrassend persoonlijk) en stuurde flink aan op interactie. Versterkt door de gecombineerde inzet van print, e-mail, persoonlijke webpagina’s en Facebook bleek het thema een schot in de roos.

De campagne resulteerde in heel veel aandacht, een volle showroom, nieuwe leads en veel verkochte Fiesta’s. “Wat een doorslaand succes”, aldus Nico. “We zijn heel blij dat we voor deze aanpak hebben gekozen”. Het leuke concept, de frisse vormgeving, pakkende short-copy: alles klopte. Het is de autodealer ruimschoots gelukt om de doelgroep te bereiken en weer écht persoonlijk met hen in contact te komen. “We zijn natuurlijk heel blij met de extra verkopen, maar misschien nog wel meer met de hoeveelheid aandacht, respons en de volle showroom. Dat persoonlijke contactmoment vinden wij, juist in dit digitale tijdperk, heel erg waardevol.”

Magische tandem

“De 'magische tandem' print + e-mail deed weer goed zijn werk en zorgde met 18,8% voor meer respons dan andere combinaties”, aldus crossmedia consultant Paul Bax. “De opkomst was met ruim 150 personen hoger dan verwacht. We zijn erg blij dat zoveel geïnteresseerden ván het scherm náár de showroom gingen.”

Wilt u meer informatie over deze case? Of van gedachten wisselen over úw marketingvraagstuk? Neem dan contact op met Paul Bax via 0183 30 11 22 of p.bax@ecc-ideastomedia.com.

 

Kenmerken case

Doel: Écht weer eens een punt maken van de introductie van een nieuw automodel.
Resultaat: Meer respons, hogere opkomst en meer sales t.o.v. traditionele aanpak en introducties in het verleden.
Pluspunten: Aanpak anno nu, mét behoud van persoonlijk en lokaal karakter.  
Onderdelen: Marketingadvies, een creatief concept en een crossmediale DM campagne die Direct Mail, PURL's, e-mail en Facebook combineerde.

Vergelijkbare cases

Crossmedia heeft marketingmanagers met lef nodig

Wij merken dat veel organisaties aarzelen om te starten met een crossmediacampagne. Waarom? ‘We houden graag vast aan het oude...

Inzichten belangrijker dan respons

IVVD is een onafhankelijk kennisplatform én innovatieve opleidingspartner in de vastgoedmarkt. Een crossmediaal kennisplatform moeten...

Reality check met ECC marketingtool

Reden tot feest bij Dubbeldam Groep door het 50-jarig bestaan en de opening van een nieuw pand. Dit gaat het bedrijf vieren met haar...

Crossmedia is veelzijdig als vlinders

Ontvang een gratis vlinderparaplu >